︼ ︼ ︼

VARJOSTUSTEN PIIRTÄMINEN
Varjostusten piirtäminen -workshopin aikana pureudumme valon ja varjon kuvaamiseen, kolmiulotteisuuden luomiseen ja erilaisiin varjostustekniikoihin. Tulet oppimaan nelivaiheisen mallin, jonka avulla voit varjostaa minkä tahansa piirustuksesi näyttävästi ja realistisesti.


Liity mukaan ja opi piirtämään varjostuksia helpolla tavalla!VARJOSTUSTEN PIIRTÄMINEN

-WORKSHOP


HINTA: 59 €


Kun klikkaat painiketta, pääset antamaan tilaustietosi ja valitsemaan sinulle parhaan maksutavan.

Voit maksaa myös osamaksulla.


Workshopin myötä:


Osaat erilaisia varjostustekniikoita

Osaat kuvata teoksissasi valoa ja varjoa

Tiedät, mitkä välineet ovat kaikkein hyödyllisimpiä varjostusten piirtämiseen

Ymmärrät valon logiikkaa

Osaat luoda teoksiisi kolmiulotteisuutta

Tiedät, miten varjostukset luodaan erilaisiin teoksiin käytännössä


 


Miksi varjostuksia piirretään?

Oletko koskaan miettinyt, miksi varjostuksia itse asiassa piirretään? Syitä on useita.


KOLMIULOTTEISUUDEN VAIKUTELMA Varjostusten avulla voit luoda teoksiisi kolmiulotteisuuden vaikutelmaa. Oikein toteutetut varjostukset saavat asiat näyttämään kolmiulotteisilta ja nousemaan irti paperista. Teokset eivät ole enää litteitä ja elottomia, vaan näyttävät aidoilta ja eläviltä sekä tilassa olevilta.


REALISTISUUS Varjostusten avulla piirrettävää kohdetta voidaan kuvata realistisesti. Kun varjostukset ovat kuvassa oikein, piirtämäsi asiat kuvastavat sitä, miten asiat ilmenevät todellisuudessa. Varjostusten hallinta on realistisen piirtämisen ydintä.


SOMMITTELU Varjostusten avulla voidaan piirtää erilaisia tummuuksia vaaleasta tummaan. Tumman ja vaalean vaihtelun avulla teokseen voidaan luoda kiinnostava sommittelu, joka perustuu valööreihin.


YHDENNÄKÖISYYS MUOTOKUVISSA Yhdennäköisyys muotokuvapiirtämisessä pohjautuu hyvin pitkälti siihen, että piirrettävän mallin kasvonpiirteet on sävytetty paperille oikein. Piirtämällä varjostukset todenmukaisesti voit saavuttaa yhdennäköisyyden helpommin.


Kurssilla sinulle selviää tarkemmin, miten voit piirtää varjostukset oikein omiin teoksiisi.


 

Usein kysyttyä


Milloin workshop alkaa ja kuinka kauan pääsee mukaan?
Kurssi alkaa, kun olet tilannut kurssin ja tilauksesi on käsitelty. Kurssitilauksen käsittelyaika on normaalisti alle 1 vuorokausi.
Mitä tähän workshopiin sisältyy?
Varjostusten piirtäminen -workshopiin sisältyy runsaasti videoita, jotka opettavat sinulle varjostusten piirtämisen tekniikkaa. Mukana on myös tekstiä ja havainnollistavia kuvia.

Workshopin opettaja Tuomas Tuimala on mukana kurssilla sinun kanssasi ja vastaa kysymyksiisi. Voit pyytää Tuomakselta palautetta omista töistäsi.

Workshopin osallistujana sinulla lisäksi on pääsy kaikkiin keskusteluihin, joita käydään kurssin yhteydessä.
Voinko maksaa laskulla / osamaksulla?
Kyllä. Kun haluat maksaa laskulla tai osamaksulla, valitse maksuvaihtoehtojen joukosta Jousto tai Collector. Molemmat ovat lasku- / osamaksuvaihtoehtoja. Valitsetpa Jouston tai Collectorin, saat tilauksestasi myöhemmin laskun, jonka voit maksaa kerralla tai haluamasi suuruisissa erissä.
Pääsenkö katsomaan workshopin materiaaleja sen päättymisen jälkeen?
Kyllä. Kun liityt mukaan workshopiin, sinulle jää pääsy kaikkiin aineistoihin myös sen päättymisen jälkeen.
Kuinka kauan workshop kestää?
Workshopin kesto riippuu siitä, kuinka nopeasti haluat opiskella siihen kuuluvia aineistoja. Kun olet mukana workshopissa, sinulla on jatkuva pääsy aineistoihin ja voit itse päättää, työskenteletkö materiaalin parissa viikon, kaksi viikkoa vai enemmän.
Voinko saada palautetta työskentelystäni?
Kyllä. Workshopin suunnitellut Tuomas Tuimala on mukana kurssilla ja opastaa sinua matkan varrella. Workshopissa voit keskustella Tuomaksen kanssa ja kysyä häneltä kysymyksiä.


Opettajasi

Opettajanasi workshopissa toimii Tuomas Tuimala. Tuomas aloitti piirtämisen lapsena sarjakuvien piirtämisellä. Aikuisiässä hän alkoi harjoitella piirtämistä ammattimaisesti ja hänen päivärutiineihinsa on jo pitkään kuulunut piirtämistä useita tunteja päivässä. Tällä hetkellä Tuomasta kiinnostaa erityisesti ihmishahmojen ja potrettien piirtäminen.


"Tärkein työvälineeni piirtäjänä on lyijykynä ja sillä syntyvä viivoitus. Se, miten hallittujen viivojen avulla voidaan kuvata mitä tahansa, innostaa minua piirtäjänä. Viivojen avulla voidaan kuvata valoa ja varjoa, muotoa ja etäisyyksiä. Siis kaikkea sitä, mistä hienot piirustukset koostuvat."


TUOMAS OPETTAJANA

Kuten Tuomaksen kursseilla olleet tietävät, Tuomaksen opetustapa on todella kannustava ja myönteinen. Tuomas osaa nostaa esiin sen, mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota piirustuksissasi ja näyttää konkreettisesti, miten voit parantaa omia teoksiasi. Tuomas ottaa aina huomioon kunkin piirtäjän oman tason.


TUOMAKSEN TEOKSIA


VARJOSTUSTEN PIIRTÄMINEN


HINTA: 59 €


Kun klikkaat painiketta, pääset antamaan tilaustietosi ja valitsemaan sinulle parhaan maksutavan.

Voit maksaa myös osamaksulla.