TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 23.1.2017

Taiteilijan sähköpostilista – erinomainen keino erottua!Sähköpostilistan tavoite on saada omista töistäsi kiinnostuneet henkilöt liittymään postituslistallesi, jotta voit kertoa heille uusista tauluistasi, tulevista tapahtumista ja niin edelleen.

Sähköpostilista ajatellaan helposti ehkä vain yritysten toimintaan kuuluvaksi asiaksi eikä hoksata sitä, että myös yksityishenkilöt ja yhden ihmisen yritykset – kuten minä tai sinä – voimme laittaa omat listamme pystyyn.


Miksi sähköpostilista?

Sähköpostilistan tarkoitus on saada kontakti omaan yleisöön. Kontakti muodostuu tietenkin myös somekanavien ja muun viestinnän kautta, mutta somessa viestit hukkuvat helposti massaan.

Sähköpostilista tavoittaa sellaisia ihmisiä, jotka lukevat taiteilijan jutut mieluummin postista kuin somekanavissa roikkumalla. Kun joku tilaa taiteilijan uutiskirjeen itselleen, on varsin todennäköistä, että hän haluaa aidosti kuulla, mitä sanottavaa taiteilijalla on. Niinpä kun kirje saapuu, se avataan ja siihen paneudutaan. Kirje onkin näin taiteilijalle todella hyvä keino kertoa itsestään ja tuoda omaa juttuaan esille.


Erottuminen muista taiteilijoista

Taitelijana sähköpostilistalla on varsin helppo erottua musta. Kuinka monen taiteilijan tiedät viestivän yleisölleen säännöllisen uutiskirjeen välityksellä? Itselleni ei tule juuri nyt mieleen kuin pari taiteilijaa, vaikka tunnen kymmeniä tai oikeastaan enemmänkin. Täytyy sanoa, että mieluummin kyllä lukisin taiteilijoiden kuulumisia kuin niitä ainaisia, liian usein tulevia jättiyhtiöiden mainoskirjeitä. Suomessa on siis tällä hetkellä erittäin helppo erottua sähköpostilla. Erottumiseen kun riittää melkeinpä se, että pistää listan pystyyn.

Huonoja kirjeitä ei tietenkään kannata lähetellä. Käsittelen nyt sitä, minkälainen on hyvä kirje.


Hyvä kirje?

Hyvä kirje on aidosti kiinnostava. Istu rauhassa alas ja mieti, mitä haluaisit itse lukea, jos olisit oman kirjeesi vastaanottaja.

Hyvä kirje antaa lukijalle jotain. Jollei muuta, niin kiinnostavan lukukokemuksen tai tunne-elämyksen mielenkiintoisen tarinan muodossa. Veikkaisin, että lukijaa kiinnostavia asioita ovat ainakin tarinat töiden takaa, jutut siitä miten jokin nimenomainen teos on syntynyt, kurkistukset kulissien taa, kertomukset taiteilijan mielenkiintoisesta elämästä ja ennakkopaljastukset tulevista töistä. Jos tulossa on näyttely tai myyntiin on tulossa uusia töitä, nämäkin ovat epäilemättä kiinnostavia asioita lukijan kannalta.

Hyvä kirje on tietenkin myös hyvin laadittu, eikä se ole liian pitkä tai pitkäveteinen. Hyvä kirje on minun mielestäni vieläpä positiivissävytteinen ja jollakin tavalla lukijaa osallistava. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa, niin vaikkapa sitä, että kirje ohjaa lukijan meneillään olevan Facebook-kisan äärelle tai kysyy palautetta jostakin työstä tai taiteellisesta ideasta.


Kuinka usein sähköpostia?

Näppituntumani on, että hyvä frekvenssi sähköpostikirjeen lähettämiselle on kerran, pari kuukaudessa. Liian usein tapahtuva viestintä alkaa helposti ärsyttää vastaanottajaa. Ja jos kirjeitä kirjoittaa jatkuvalla syötöllä, kunnollista asiaa ei välttämättä ehdi kertyä ja sisältö jää heppoiseksi. Itse aion kirjoittaa kirjeeni noin kerran kuussa.


Oma listani

Olen koonnut omaa listaani jonkin aikaa. Pyöritän kirjelähetyssysteemiäni MailChimpin kautta, jota voin muuten suositella muillekin. Homman aloitus ei maksa mitään, ja systeemin saloihin pääsee pienen tutustumisen jälkeen sisälle.

Jos haluat katsoa, minkälaisia kirjeitä minä kirjoitan tai haluat seurata työtäni taiteilijana, olet tervetullut listalleni. Liity uutiskirjeeni tilaajaksi sivujeni www.liisatuimala.com kautta.

Terveisin,

Liisa

 

TAIDEKURSSIEN KURSSIT

Taidekurssien maalaus- ja piirustuskursseilla opiskelemme perustekniikoiden lisäksi aiheita myös pintaa syvemmältä. Sen lisäksi, että opettelemme käyttämään välineitä ja tarvikkeita sekä opimme perusteet kauniiden kuvien synnyttämiseen, syvennämme taiteellista itseilmaisua pohtimalla luovuutta, luomisprosessia, ideointia, taiteilijuutta ja sitä, mikä suhde itsellä on oman taiteen tekemiseen. Kursseillamme kehityt tietenkin teknisesti, mutta tekniikoiden hallitsemisen lisäksi opit uutta myös itsestäsi ja omasta taiteestasi.


– Hyvä, että teknisen tarkasti opastatte maalaustyön etenemistä. Näin tarkkaa ja konkreettisestikin helpommin käsitettävää opastusta ei löydy mistään maalausopaskirjoista! Kiitokset! – Jukka Ylävuo