TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 13.9.2017

8 taiteen tekemisen hyötyäOlitpa harrastelija tai ammattilainen, kokenut konkari tai vasta-alkaja, hyödyt taiteen tekemisestä. Taiteilun vaikutuksia on tutkittu monenlaisissa yhteyksissä ja taiteen on usein todettu hyödyttävän tekijäänsä monella eri tasolla. Listasin taiteen tekemisen keskeisimpiä hyötyjä.


1. Uuden oppiminen

Taiteen tekeminen tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia ylittää itsensä. Tekniikoiden oppiminen, värien haltuunotto ja oman havaintokyvyn kehittyminen on hyvin innostavaa ja palkitsevaa. Kun teet taidetta, saat jatkuvasti kokemuksia itsesi ylittämisestä.


2. Rentoutuminen

Taiteen tekeminen tarjoaa pysähtymiskeinon hektisen arjen keskelle. Taiteen äärellä taiteilija voi irrottautua arjen paineista ja hän saa mahdollisuuden rauhoittua. Taiteen tekemisen on tutkimuksissa havaittu laskevan stressitasoja ja auttavan kehon ja mielen rentoutumisessa.


3. Itsetuntemuksen lisääntyminen

Taiteen tekeminen on erittäin tehokas itsetutkistelun muoto. Maalaamalla, piirtämällä tai veistämällä taiteilija voi saada paremman kuvan omista arvoistaan, haaveistaan ja toiveistaan. Taideteos on aina enemmän tai vähemmän henkinen tuotos, jossa taiteilija antaa teokseen palan itsestään. Taiteenteon prosessissa taiteilijan on mahdollista ottaa oma itse tutkistelun alle.


4. Mielekäs ajanviete

Taiteen tekeminen tarjoaa mielekkään ja kehittävän ajanvietteen, ikään katsomatta. Taiteilu voi olla lapselle tai nuorelle rakentava harrastus TV:n katsomisen ja pelaamisen sijaan. Ikäihmiselle tai yksinäiselle taiteen tekeminen voi antaa mielekästä sisältöä päivien lomassa.


5. Hankalien asioiden käsittely

Tutkimuksessa, jota on tehty esimerkiksi taideterapian yhteydessä on todettu, että taiteen keinoin voidaan käsitellä hankalia asioita ja menneisyyden kipeitä asioita tehokkaalla tavalla. Taide voi auttaa löytämään vastauksia omiin kysymyksiin ja menemään eteenpäin. Koska kuvallinen itseilmaisu ulottuu sanojen taakse, taiteella voidaan tavoittaa sellaisia asioita, joihin pelkällä keskustelulla ei päästä. Taide onkin luonteeltaan terapeuttista ja eheyttävää.


6. Itseilmaisun kehittäminen ja ilahduttaminen

Suuri osa ihmisistä toivoo, että he voisivat ilmaista itseään merkityksellisemmin tai selkeämmin. Taide antaa tekijälleen keinon kehittää omaa itseilmaisuaan ja on yksi kanava, jolla viestiä omia tunteita ja ajatuksia ulospäin merkityksellisellä tavalla.

Taide ilahduttaa sekä tekijää että katsojaa. Teos, joka on tehty lahjaksi toiselle henkilölle, vahvistaa sidettä lahjan antajan ja saajan välillä. Itse tehdyt taideteokset ovat henkilökohtaisia lahjoja, jotka antavat iloa pitkäksi aikaa.


7. Tulonlähde

Omien taideteosten myynti tarjoaa tulonlähteen taiteilijalle. Kyse voi olla pienistä lisätuloista tai ammattimaisesta elannon hankkimisesta.


8. Luovuuden lisääntyminen

Luovuus on osa aivojemme toimintaa ja kaikkien oikeus. Monet kokevat kuitenkin, että heidän luovuutensa on "jumissa" ja että he eivät pysty olemaan niin luovia, kuin haluaisivat olla. Luova tekeminen auttaa luovan ajattelun kehittymisessä. Siksi maalaaminen ja muu taiteen tekeminen kehittää henkilön luovuutta.

Rakkaudella,

Liisa

 

TAIDEKURSSIEN KURSSIT

Taidekurssien maalaus- ja piirustuskursseilla opiskelemme perustekniikoiden lisäksi aiheita myös pintaa syvemmältä. Sen lisäksi, että opettelemme käyttämään välineitä ja tarvikkeita sekä opimme perusteet kauniiden kuvien synnyttämiseen, syvennämme taiteellista itseilmaisua pohtimalla luovuutta, luomisprosessia, ideointia, taiteilijuutta ja sitä, mikä suhde itsellä on oman taiteen tekemiseen. Kursseillamme kehityt tietenkin teknisesti, mutta tekniikoiden hallitsemisen lisäksi opit uutta myös itsestäsi ja omasta taiteestasi.

Katso kurssivalikoimamme alta ja liity mukaan onnistujiin!