Taideopetus kotiisi

Katso käynnissä olevat kurssimme sivuiltamme ja Innostu taiteesta. Opiskele silloin, kun se sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Katso kurssimme

LIISA TUIMALA

Paperin pingottaminen nitomalla

Jos käytät akvarellimaalauksen maalausalustana vanerilevyä, voit kiinnittää paperin siihen nitomalla. Liota ensin paperi ja anna sen kastua kunnolla. Ohuille papereille riittää muutaman minuutin liotusaika ja paksuille 10 - 15 minuuttia. Kun paperi on lionnut, asettele se vanerilevyn päälle ja tasoita ilmakuplat pois.

Toisin kuin teipatessa, nitoessa paperin märkyydellä ei ole merkitystä kiinnittymisen kannalta, joten voit aloittaa niittaamisen saman tien kun olet nostanut paperin vedestä. Niittaa paperi kiinni vaneriin niittipyssyllä. Ammu niitit noin viiden sentin välein. Pidä niittipyssyn alla muutaman millin paksuista pahvia tai levyä, joka estää niittien painautumisen pohjaan asti. Tarkoiutus on, että niitit jäävät puoliksi ylös, jolloin ne on helppo nyppiä irti levystä kun maalaus on valmis.

Kun olet nitonut paperin alustaan, voit alkaa maalata sille heti. Jos haluat maalata kuivalle paperille, voit antaa paperin ensin kuivua. Nidottu paperi pysyy alustassa todella hyvin kiinni, eivätkä niitit juurikaan haittaa maalatessa. Itse pingotan omat akvarellimaalaukseni aina nitomalla.

Maalausterveisin, Liisa

Katso muut artikkelit