TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 15.1.2018

Yleistä paperin pingottamisestaEnsimmäinen askel kunnollisen maalauksen synnyttämisessä on paperin pingottaminen. Miksi paperi pitää pingottaa?

Kaikki paperit venyvät kastuessaan. Jos paperia ei pingota ennen maalauksen aloittamista, paperi kupruilee ja aaltoilee – eli alkaa venyä – maalatessa. Maalaamisen aikana värit leviävät hallitsemattomasti, ja kun teos kuivuu, se kuivuu kupruille. Kupruilla olevaa maalausta ei oikeastaan voida katsoa onnistuneeksi, ja kuprulla olevaa maalausta ei myöskään voi kehystää kauniisti.


Paperin liotus

Paperin pingotus aloitetaan kastelemalla paperi. Paperia liotetaan esimerkiksi tiskialtaassa tai ammeessa niin kauan, että se on kastunut läpikotaisin. Ohuille papereille riittää muutaman minutin liotusaika, paksummille 10 - 15 minuuttia. Kun paperi on täysin kastunut, se on venynyt ja suurentunut muutamia millejä joka suuntaan.

Kun paperi on lionnut ja venynyt, se kiinnitetään reunoistaan maalausalustaan. Tässä voidaan käyttää muutamaa erilaista tapaa, ja artikkelipankistamme löydät ohjeita märän paperin kiinnitykseen.

Maalausterveisin,

Liisa

 

KORKEATASOISET AKVARELLIKURSSIT

Taidekursseilla on käynnissä kaksi akvarellimaalaukseen keskittyvää kurssia, viisi viikkoa kestävä Akvarellikurssi sekä neljä viikkoa kestävä Kukkamaalauskurssi. Kenelle kurssit soveltuvat?

Molemmat kurssit sopivat niin vasta-alkajille kuin jo pidempään maalanneille. Kurssit tarjoavat reilusti haastetta, mutta selkeiden oppituntien ansiosta myös aloittelijat voivat omaksua kurssien opit.

Akvarellikurssi ja Kukkamaalauskurssi täydentävät toinen toisiaan. Kurssit on mahdollista käydä rinnakkain tai peräkkäin, ja voit aloittaa kummasta tahansa. Molemmat kurssit ovat saaneet innostunutta palautetta kävijöiltä. Kurssien esittelysivuilta voit lukea lisää näistä kursseista ja niiden sisällöistä. Alla näet kurssivalikoimamme.