TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 3.1.2018

Orkidean maalaaminen akvarelleilla


Seuraavalta videolta näet yhden tavan maalata orkideoita. Ennen videota kerron lyhyesti muutamia huomioita tästä työstä.

Suurin osa nupuista ja terälehdistä on tehty kastelemalla paperi ensin puhtaalla vedellä halutulta alueelta. Märälle alueelle lisätään väriä, jolloin syntyy mielenkiintoisia efektejä. Kun maalaat tällä tekniikalla, huomioi pari asiaa. Värit leviävät kastellulla paperilla hallitsemattomasti, joten lopputulosta ei pysty täysin ennustamaan. Toisaalta värit pysyvät aina märän alueen sisällä, joten voit huoletta lisäillä väriä terälehteen pelkäämättä, että se leviää rajojen yli.

Koska vesi ja värit liikkuvat märillä alueilla, anna terälehden kuivua ensin kunnolla, ennen kuin alat maalata vierekkäisiä kukkia. Videolta näet, että olen maalannut kukat ensin hajanaisesti ja siirtynyt tiivistämään kuvaa vasta, kun edelliset alueet ovat kuivuneet.

Jotta orkideasta ei tulisi liian raskas, maalaa ainakin osa kukista todella kevyesti.

Maalausterveisin,

Liisa

 

AKVARELLIKURSSI

Akvarellikurssillamme opit akvarellimaalauksen perusteet kattavasti. Kurssi sisältää mielenkiintoisen teoriaosuuden, viikoittain ilmestyvät tehtävät sekä runsaasti lisämateriaalia, vinkkejä ja ideoita. Kurssi on kuvitettu upeilla, inspiroivilla kuvilla. Voit liittyä mukaan, vaikket olisi maalannut aikaisemmin. Lue lisää kurssista täältä > ja liity mukaan onnistujiin!KURSSIN KESTO: 5 viikkoa

KURSSIN HINTA : 139 €
Kun klikkaat painiketta, pääset antamaan tilaustietosi ja valitsemaan sinulle parhaan maksutavan. Muista rastittaa toimitus- ja maksuruudut valituiksi, kun teet tilausta. Voit maksaa myös osamaksulla.