TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 2.5.2018

Elinikäistä oppimista


Keväällä 2018 päätimme Tuomaksen (mieheni ja työtoverini Taidekursseilla) kanssa, että tarjoamme kurssilaisille elinikäisen pääsyn kursseille. Aikaisemmin kurssiaineistot olivat kurssilaisten käytössä puoli vuotta kurssin päättymisen jälkeen, mutta totesimme hiljattain, että tällainen puolen vuoden aikaraja on itse asiassa täysin turha. Miksi rajoittaisimme pääsyä kurssille jonkin tietyn ajan jälkeen, jos kerran kurssi on jo kertaalleen tilattu ja siihen liitytty?

Vastaanotto asialle oli todella positiivinen. Monet kiittelivät meitä jälkikäteen niin sosiaalisessa mediassa kuin ottamalla meihin suoraan yhteyttä. Ymmärsin silloin, että tulimme tarjonneeksi asiakkaillemme jopa enemmän, kuin itse osasimme kuvitella. Ymmärsin viimeistään tässä vaiheessa, miten tärkeää opiskelun joustavuus ja se, että aikataulun voi suunnitella itse, on kurssilaisillemme. Jotkin kurssilaiset elävät hyvin kiireistä elämää, toiset ovat paljon matkoilla ja osa haluaa käydä oppiaineistoja läpi rauhassa, hitaasti edeten. Nyt kun pääsy kurssille on elinikäinen, voimme vastata jokaisen oppijan tarpeisiin tässä asiassa.


Mahdollisuus palata kurssin pariin

Toinen syy, miksi elinikäinen pääsy kursseille koettiin tärkeäksi, liittyy kurssien intensiivisyyteen. Esimerkiksi Piirtämisen perusteet -kurssimme on todella tuhti paketti asiaa piirtämisestä, eikä kaikkia aineistoja ehdi välttämättä sulatella – saati todella oppia ja sisäistää – muutamassa viikossa. Eräs Piirtämisen perusteet -kurssilla mukana ollut nainen sanoikin, että hän aikoo kahlata aineistoja myöhemmin läpi uudelleen ja palaa kurssin pariin aina tarvittaessa. Uskon, että monet kurssilaisistamme ajattelevat samalla tavoin.

Sanoihin "elinikäinen oppiminen" liittyy muutakin. Kun Taidekurssien idea syttyi päässäni vuoden 2016 alkupuolella, ajattelin, että verkkokurssimme tulisivat olemaan varsinkin nuoremman väestön suosiossa. Ajatuksenjuoksuni kulki suurin piirtein, että "nuoret ja netti, sosiaalinen media..." ja sitä rataa. Mutta kävikin aivan toisin. Vaikka kursseillamme opiskelee paljon myös nuoria, kurssiemme ehdottomasti suurin osallistujaryhmä on jo viisikymmentä ja jo kuusikymmentä täyttäneet. Kurssimme sopivatkin (lapsia lukuunottamatta) kaiken ikäisille.

Itse koen suurena ilona sen, että pystymme tarjoamaan taidekurssilaisille jotakin aidosti hyödyllistä. Samalla kun maailma hukkuu turhaan tavaraan, voimme käyttää aikaamme ja resurssejamme itsemme kehittämiseen. Taiteen opiskelu on kestävällä pohjalla.

Kurssiterveisin,

Liisa

Palautetta kursseistamme


"Hei, kiitos kurssista. Selkeät ohjeet ja tekemisen jaksotus, sopivan pituinen kurssi, hyvä kun on kommentointimahdollisuus ja kiva lukea muidenkin kommentteja. Hyviä esimerkkejä myös kuvin töistä. Minulla kävi niin, että kun olen joskus aikoinaan tehnyt harrastuksena akvarellia luulin että saan saman rentouden ja kivan tunteen tekemisessä. Mutta niinpä ei käynytkään ja itse asiassa totesin, että ei enää koskaan akvarellia minulle. Totesin että en osaa ollenkaan, en edisty, olen jumissa samassa. Niin sitä ihminen muuttuu. Tämä kokemus on ollut kuitenkin minusta erittäin hyvä ja tarpeellinen minulle, kohdata todellisuus. Kyse siis täysin minusta ei kursista, suurkiitos hyvästä ja ammatillisesta kursista. Hyvää kesän jatkoa!"

– Marika Kumpulainen

✤ ✤ ✤


"Lämmin kiitos kurssista, siinä tuli tuhti paketti tietoa. Kurssi on ollut mielestäni todella mukaansatempaava ja mielenkiintoinen. Kyllä vaan, kurssi vastasi odotuksiani ja miten vaivatonta opiskelu oli tällä tapaa."

– Mirja Valtasaari-Lehtinen

✤ ✤ ✤


"Hyvä että teknisen tarkasti opastatte maalaustyön etenemistä. Näin tarkkaa ja konkreettisestikin helpommin käsitettävää opastusta ei löydy mistään maalausopaskirjoista! Kiitokset!"

– Jukka Ylävuo

✤ ✤ ✤