Kurssilaisen palaute

"Lämpimät kiitokset kurssista. Olen ollut erttäin tyytyväinen asiantuntevaan ja paneutuvaan opetukseen ja arvokkaisiin palautteisiin harjoitustöistä. On olo, että tästä on hyvä jatkaa."

– Päivi Kaljonen

Artikkelit

Lue artikkelimme ja innostu taiteesta! Jos tykkäsit jutusta, jaa se sosiaalisen median kanavissasi.

maalauspohjan tarvikkeet

Maalauspohjan rakentaminen kiilapuiden avulla

Maalauspohjan rakentaminen itse antaa taiteellesi aivan ainutlaatuisen lähtökohdan. Teoksesta tulee henkilökohtainen, kun koko työn valmistaa alusta loppuun asti omakätisesti. Korkealaatuisten pohjamateriaalien ansiosta valmis teos kestää lisäksi vuosikymmeniä.

Lue artikkeli

5 vinkkiä parempiin maisemateoksiin

Tykkäätkö maalata maisemia? Oletko joskus kulkenut jossain todella upeissa maisemissa ja miettinyt, miten saisit vangittua näkymät tauluksi? Tässä artikkelissa annan sinulle viisi neuvoa onnistuneempiin maisemamaalauksiin. Katso samalla video aiheesta.

Lue artikkeli

Taidekurssien tarina ja taustavoimat

Hei! Olemme Tuomas ja Liisa Tuimala. Haluatko oppia kuvataidetta, muttet tarkkaan tiedä, mistä sinun kannattaisi aloittaa? Tuntuuko taiteen tekeminen sinusta paikka paikoin vaivalloiselta, ja kaipaisitko henkilökohtaista tukea, jotta voisit päästä alkuun ja onnistua?

Lue artikkeli
metsä akvarelli

Metsäaiheinen akvarelli vaihe vaiheelta

Esittelen sinulle, miten kuva metsästä rakentuu pala palalta niin, että mukaan saadaan kasvillisuus, valon kajastus ja syvyys. Työn tekeminen ei käy aivan hetkessä, joten varaa maalaamiseen reilusti aikaa. Lukuisat yksityiskohdat ja monet päällekkäiset kerrokset kysyvät vähän kärsivällisyyttä.

Lue artikkeli
paperin pingottaminen akvarellimaalaus

Paperin pingottaminen akvarellimaalauksessa

Jotta akvarellipaperi pysyy suorassa maalauksen aikana ja jotta se myös kuivuu suoraksi, paperi kannattaa pingottaa. Kerron tässä artikkelissa, miten akvarellipaperin pingotus onnistuu.

Lue artikkeli

Voiko akvarelleilla maalata kankaalle?

Erilaiset paperit aikaansaavat teoksiin erilaista tekstuuria ja paperin ominaisuuksista riippuen vesi käyttäytyy pinnalla omalla, uniikilla tavallaan. Jotkut paperit imevät vettä ja väripigmenttejä sisäänsä kuin sieni, toiset kastuvat hitaammin. Mutta voiko akvarelleilla maalata kankaalle?

Lue artikkeli
maisemamaalaus

Miten löytää tyylisuunta taiteilijana?

Oletko kamppaillut saman asian kanssa kuin useimmat meistä? Miten löytää oma tekniikka, tekemisen suunta ja juuri omaan persoonaan sopiva tyyli taiteilijana? Miten luoda uniikkia juttua? Kun mietit kuuluisia maalareita menneisyydessä ja nykyisyydessä, heistä suurimmalla osalla oli (ja on) oma, kilometrien päähän asti näyttäytyvä tunnistettava tyylinsä.

Lue artikkeli

8 taiteen tekemisen hyötyä

Olitpa harrastelija tai ammattilainen, kokenut konkari tai vasta-alkaja, hyödyt taiteen tekemisestä. Taiteilun vaikutuksia on tutkittu monenlaisissa yhteyksissä ja taiteen on usein todettu hyödyttävän tekijäänsä monella eri tasolla. Listasin taiteen tekemisen keskeisimpiä hyötyjä.

Lue artikkeli
maisemamaalari

9 ajatusta luovuuden kehittämiseksi

Oikeastaan kaikki ihmiset, joiden kanssa olen keskustellut luovuudesta, toivoisivat itselleen a) lisää luovuutta tai b) että nykyinen luovuuden taso pysyisi yllä. Vain jokunen on sanonut, että luovuutta olisi jotenkin liikaa, ja silloinkin henkilö on tarkoittanut ennemminkin sitä, että luovuuden purskahduksia pitäisi pystyä hallitsemaan paremmin. Luovuutta siis arvostetaan todella korkealle ja jos luovuutta ei ole, se koetaan ongelmaksi.

Lue artikkeli
terävät lyijykynät

Lyijykynien teroittaminen oikeaoppisesti

Oikein teroitetulla kynällä voit piirtää tarkemmin ja piirtojälkesi on siistimpää. Vaikka piirtäisit tismalleen samalla tavalla kuin ennenkin, lopputulos näyttää hyvin teroitetulla kynällä piirrettynä paremmalta.

Lue artikkeli
kipsipiirrustus

Pomminvarma prosessi piirustusten tekemiseen

Kerron sinulle nyt toimivan ja pomminvarman piirustusprosessin, jonka avulla voit piirtää kuvan kuin kuvan onnistuneesti valmiiksi. Toimivia keinoja on tietenkin monia, mutta esittelen sinulle sen, minkä olen itse havainnut kaikkein hyödyllisimmäksi ja mitä itse käytän piirustusteni luomisessa.

Lue artikkeli
kaupunkipiirros

Yhden pakopisteen perspektiivi selitetty!

Mikä on perspektiivi? Lyhyesti sanottuna: perspektiivi on näkökulma. Perspektiivin avulla piirustukseen luodaan vaikutelma siitä, että kuvassa esitettyä näkymää tai esinettä katsotaan tietystä näkökulmasta. Kuvassa kuin kuvassa on aina kaksi ulottuvuutta, korkeus ja leveys. Perspektiivi luo kuvaan kolmannen ulottuvuuden, syvyyden vaikutelman.

Lue artikkeli
Lyijykynät

Miten eri lyijykynät eroavat toisistaan ja mitä kyniä pitäisi hankkia?

Oletko koskaan miettinyt, mitä eri kirjain- ja numeroyhdistelmät tarkoittavat lyijykynissä, ja miten eri lyijykynät eroavat toisistaan? Tässä artikkelissa valotan sinulle asiaa ja kerron sinulle, mitä kyniä sinun kannattaa hankkia.

Lue artikkeli
lyijykynä

Kuinka päästä alkuun piirtämisessä?

Jokainen piirtäjä on joskus kokenut vaikeutta piirtämisen aloittamisen kanssa. Mielessä saattaa olla monia hyviä ideoita, mutta niiden siirtäminen paperille ei meinaa onnistua. Jo pelkästään ensimmäisen merkinnän piirtäminen paperille tuntuu vaikealta.

Lue artikkeli
hiilikynien teroittaminen

Helppo ja nopea tapa teroittaa hiilikynät

Hiilikynät ovat erittäin hyödylliset välineet taiteilijan työkalupakissa. Ne ovat hyvin monikäyttöiset, sillä niillä voi piirtää kaikkea aina nopeista luonnoksista valmiisiin teoksiin asti. Hiilikyniä voi käyttää myös lyijykynätöiden viimeistelyyn.

Lue artikkeli
läpipiirtäminen

Onko läpipiirtäminen huijaamista?

Läpipiirtäminen on varmasti yksi nopeimmista ja helpoimmista menetelmistä piirtää luonnos. Se on todellisuudessa niin helppo, että jopa lapsikin sen osaa. Useimmille meistä läpipiirtäminen onkin tuttu menetelmä jo lapsuudesta. Läpipiirtämisestä tekee helppoa se, ettei se vaadi minkäänlaista mittaamista tai ajatustyötä.

Lue artikkeli
akvarellimaalaus

Akvarellimaalauksen erityispiirteitä

Akvarellimaalaus eroaa merkittävästi muista tekniikoista, kuten öljy- ja akryylimaalauksesta. Käyn tässä artikkelissa läpi akvarellimaalauksen keskeiset omalaatuisuudet, joiden tietäminen auttaa sinua suunnittelemaan omia maalauksiasi ja koko maalausprosessia paremmin.

Lue artikkeli
valkoinen guassiväri

Miten saada akvarellimaalaukseen valkoista?

Akvarellimaalauskurssillamme nousi esiin kysymys siitä, mitä eri keinoja maalarilla on saada valkoista teokseensa. Vesiväreillä maalanneet tietävät, että maalaus menee helposti pilalle, jos värejä laittaa paperille liikaa ja puhdas pinta katoaa. Korjailu ja päälle maalaaminen saattavat viedä teoksen ojasta allikkoon.

Lue artikkeli
akryylimaalauksen apuaineet

Akryylimaalarin apuaineet

Akryylimaalit ovat vesiohenteisia, joten alkuun pääset pelkällä pensselillä ja vedellä. Aika pian saatat kuitenkin huomata, että tietyistä apukeinoista olisi sinulle suurta hyötyä. Harrastus saakin huomattavasti lisää syvyyttä, kun alat käyttää akryylimaalauksen tukena varta vasten tähän tarkoitukseen suunniteltuja apuaineita.

Lue artikkeli
piirtäminen apuviivoilla

Yksinkertainen tapa piirtää tarkempia luonnoksia

Tuntuuko sinusta siltä että aina kun piirrät, mittasuhteet heittävät eivätkä asiat asetu oikeille paikoilleen? Joudutko korjailemaan piirustuksiasi tiuhaan ja tuntuuko koko touhu turhauttavalta? Jos joudut kumittamaan piirtojälkeäsi koko ajan tai sinun on vaikea nähdä, ovatko piirtämäsi asiat oikean muotoisia, kokeile apuviivoja.

Lue artikkeli
akvarellimaalauksen paletti

Posliinipaletti vs. muovipaletti akvarellimaalauksessa

Akvarellinappien mukana tulee usein rasia, jonka muovinen kansi on tarkoitettu paletiksi. Taidetarvikeliikkeet myyvät muovisia paletteja eri kokoisina ja muotoisina. Keraamiset paletit sen sijaan ovat Suomessa harvemmassa. Käydäänpä nyt läpi posliinipaletin ja muovipaletin plussat ja miinukset.

Lue artikkeli

Piirtäjän tarvikkeet – katsaus kyniin ja muihin välineisiin

Mitä välineitä piirtäjä tarvitsee? Miten eri lyijykynät eroavat toisistaan ja mitä ovat stompit? Tämä artikkeli käsittelee piirtämisen keskeisimpiä välineitä. Artikkeli liittyy Piirtämisen perusteet -kurssiin, johon olet tervetullut liittymään mukaan. Jos olet tulossa kurssille, voit hankkia tässä tekstissä esittelemiäni välineitä jo etukäteen.

Lue artikkeli

Yhteistyötä Joutsan kunnan kanssa

Taidekurssit aloitti yhteistyön Joutsan kunnan sosiaalipalvelujen kanssa vuoden 2018 alussa. Yhteistyön ansiosta Joutsan TyöVarikon asiakkailla on mahdollisuus opiskella taiteen tekemistä, itseilmaisua ja luovuutta Taidekurssien Maalaa ja voi hyvin -valmennuksessa. Valmennukseen osallistuminen on TyöVarikon asiakkaille maksutonta.

Lue artikkeli
siveltimiä

3 hyvää syytä liittyä Taidekursseille

Miksi Taidekursseilla opiskelu on tehokasta ja mukavaa? Kokosin kolme yleisintä syytä, joiden vuoksi taideopiskelu Taidekursseilla kannattaa. Esiin nostamani asiat perustuvat palautteeseen, jota olemme saaneet kurssiemme kävijöiltä.

Lue artikkeli