TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 11.8.2017

Asiaa akryylimaaleista

Kun haluat päästä kunnolla akryylimaalauksen ytimeen, halvimmat markettivärit kannattaa jättää ostamatta. Halvoissa väreissä väripigmenttien määrä on vähäinen, joten halutun maalaustuloksen aikaansaaminen on haastavaa ja jopa turhauttavaa. Kun panostat korkealaatuisiin väreihin, väriä kuluu vähemmän ja maalaaminen on huomattavasti miellyttävämpää.


Mitä värisävyjä tarvitaan?

Pääset alkuun hankkimalla muutamat keskeiset perusvärit. Sopiva aloitussetti voisi näyttää tältä:

  • Titaanivalkoinen
  • Alitsaarinpunainen
  • Kadmiuminpunainen
  • Ultramariininsininen
  • Preussinsininen
  • Sitruunankeltainen
  • Kadmiuminkeltainen
  • Keltaokra
  • Poltettu sienna (ruskea)
  • Norsunluun musta


Näistä väreistä pystyt sekoittamaan valtavan määrän erilaisia sävyjä. Värien sekoitukseen ja värivalintoihin voit ottaa avuksi väriympyrän. Väriympyrästä näet helposti, miten eri sävyt syntyvät ja pystyt helpommin hahmottamaan, mitä värejä haluttuun lopputulokseen tarvitaan.


Mitkä värit pitäisi valita?

Meillä on hyviä kokemuksia Amsterdam- ja Galeria -merkkisistä akryyliväreistä. Tässä kokemuksemme ja huomiomme näistä kahdesta merkistä ja kommentti myös Reeves Intro -väreistä.


Galeria

Galeria-värit ovat Suomen suosituimpia värejä. Värit ovat kirkkaat ja pigmenttitaso on korkea. Värit sopivat ammattikäyttöön, mutta ovat kohtuuhintaiset. Sarjaan kuuluu runsas joukko erilaisia värejä ja myös erikoisvärejä kuten kulta, hopea ja kupari. Perusvärit maksavat noin 8 € / tuubi.


Amsterdam

Amsterdam-akryylimaalit ovat Galerian ohella yksi eniten käytetyistä maaleista, sillä maalien laatu ja pigmenttimäärä ovat verrattaen korkeat. Sarja tarjoaa laajan väriskaalan, ja mukana on myös erikoisvärejä kuten neonvärejä. Hinta on kohtuullinen, sillä tuubillinen maalia maksaa noin 7 €.


Reeves Intro

Reevesin maalit eivät ole yhtä laadukkaita kuin Galerian tai Amsterdamin maalit. Maalausjälki ei ole kovin peittävä, ja joitan värejä joutuu sivelemään useita kerroksia. Reeves maalien koostumus on maalatessa vähän hankala: osa väreistä on hieman puuromaisia. Reeves-maalit soveltuvat kuitenkin erinomaisesti esimerkiksi taustojen tekemiseen tai ensimmäisiin värikerroksiin, varsinkin jos maalattavat pinnat ovat isoja. Reeves-värit peittoavat kaikesta huolimatta laadullaan halvimmat markettivärit. 500 ml iso purkki maksaa noin 9 €.

Kaikkia akryylimaaleja voi sekoittaa keskenään. Ei siis ole merkitystä, ostatko kaikki värit samalta valmistajalta vai et. Huomioi kuitenkin, että akryylivärit eivät sekoitu öljymaalien kanssa.

Maalausterveisin,

Liisa

 

Akryylimaalaus haltuun -verkkokurssi

Akryylimaalaus haltuun -verkkokurssin kesto on kuusi viikkoa. Kuuden viikon aikana käymme perusteellisesti läpi maalaamisen teoriaa ja sitä, miten hyvännäköiset taulut itse asiassa syntyvät. Kurssilla opit akryylimaalauksen perusteet kattavasti. Kurssi sisältää mielenkiintoisen teoriaosuuden, viikoittain ilmestyvät tehtävät sekä runsaasti lisämateriaalia, vinkkejä ja ideoita. Kurssi on kuvitettu upeilla, inspiroivilla kuvilla. Pääset liittymään Akryylimaalaus haltuun -kurssille suoraan oheisesta painikkeesta.KURSSIN KESTO: 6 viikkoa

KURSSIN HINTA: 159 €
Kun klikkaat painiketta, pääset antamaan tilaustietosi ja valitsemaan sinulle parhaan maksutavan. Muista rastittaa toimitus- ja maksuruudut valituiksi, kun teet tilausta. Voit maksaa myös osamaksulla.