TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 7.8.2016

Akryylimaalauksen tekniikatAkryylimaalauksen tekniikkarepertuaari on laaja, ja jokainen maalari luo omia käytäntöjään. Listasin suosituimpia tekniikoita.


  • Maalaa kerroksittain. Akryylimaali kuivuu nopeasti, joten voit rakentaa sävyeroja ja varjostuksia helposti useilla, ohuilla maalikerroksilla. Osa kerroksista voi tarkoituksellisesti rikkoa kaavaa, jolloin saat lisää mielenkiintoa työhön. Kun ohennat väriä reilusti, suosittelen käyttämään veden sijasta akryylimaalaukseen tarkoitettua maalausnestettä.
  • Roiski maalia yksityiskohtien ja elävyyden luomiseksi työhön. Roiskeet pysyvät hallinnassa, kun kastat kuivahkon pensselin löysään maaliin ja naputtelet maaliroiskeita teoksen pintaan suoraan yläpuolelta.
  • Maalaa palettiveitsellä. Palettiveitsellä saat heti ”taiteellisen” näköistä jälkeä. Jos et ole ennen maalannut palettiveitsellä, saat ideasta kiinni kun ajattelet voin levittämistä leivälle tai kerman sivelyä kakun päälle.


  • Maalaa kuivalla siveltimellä. Kuivalla siveltimellä maalatessa saat epätarkkoja ja hieman rosoisia pintoja, jotka lisäävät syvyyttä ja eloa teokseesi. Tässä tekniikassa kannattaa käyttää jäykkäharjaksista sivellintä, kuten sianharjassivellintä.
  • Tee yksityiskohtia. Teokseen syntyy jännitettä ja energiaa, kun lisäät siihen tarkkoja yksityiskohtia pienellä siveltimellä. Epätarkkojakin töitä voi elävöittää maalaamalla teokseen alueita, jotka on tehty jokaista yksityiskohtaa myöten.
  • Tee valumajälkiä. Valuta vetistä maalia maalauspohjalla. Valumajälkiä voit käyttää taustan luomisessa tai yksittäisissä elementeissä.
  • Pese ja pyyhi osa vielä kuivumattomasta maalista pois märällä siveltimellä tai rätillä. Poistamalla maalia pohjalta voit luoda läpikuultavia aluita teokseen. Kun maali on kokonaan kuivunut, se ei enää irtoa pohjasta vedellä. Osa maalareista käyttää maalin poistamiseen akryylimaalin pesunestettä (kuten Pen Cleaneria), jolla väri irtoaa kuuleman mukaan myös kuivuttuaan. Tätä taktiikkaa en ole itse vielä kokeillut.
  • Painele maalia pesusienellä tai rytätyllä kangasrievulla. Tällä tekniikalla voit tehdä muun muassa upeita taustoja.
  • Sekoita värit vasta maalatessa. Annostele erivärisiä maaleja suoraan maalauspohjalle ja sekoita niitä keskenään vasta kankaalla. Tällä tekniikalla saat luotua mielenkiintoisia sävyeroja teokseesi.


Maalausterveisin,

Liisa

 

Akryylimaalaus haltuun -verkkokurssi

Akryylimaalaus haltuun -verkkokurssin kesto on kuusi viikkoa. Kuuden viikon aikana käymme perusteellisesti läpi maalaamisen teoriaa ja sitä, miten hyvännäköiset taulut itse asiassa syntyvät. Kurssilla opit akryylimaalauksen perusteet kattavasti. Kurssi sisältää mielenkiintoisen teoriaosuuden, viikoittain ilmestyvät tehtävät sekä runsaasti lisämateriaalia, vinkkejä ja ideoita. Kurssi on kuvitettu upeilla, inspiroivilla kuvilla.

Lue lisää kurssistamme täältä >

Pääset liittymään Akryylimaalaus haltuun -kurssille myös suoraan oheisesta painikkeesta.KURSSIN KESTO: 6 viikkoa

KURSSIN HINTA: 159 €
Kun klikkaat painiketta, pääset antamaan tilaustietosi ja valitsemaan sinulle parhaan maksutavan. Muista rastittaa toimitus- ja maksuruudut valituiksi, kun teet tilausta. Voit maksaa myös osamaksulla.