TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 15.7.2016

Akryylimaalauksen siveltimet


Akryylimaalauksessa käytetään yleensä jäykkiä siveltimiä, sillä maalit ovat paksuja ja hennoimmat siveltimet vain taipuisivat maalin edessä. Vaikka maaleja ohentaisi reilustikin, usein toimivin sivellin on jäykkä tai jäykähkö. Jäykkiä siveltimiä ovat jämäkät keinokuitusiveltiet sekä sianharjaksiset siveltimet. Nyrkkisääntö akryylimaalauksessa on, että maalaa näillä. Jos tilaat siveltimiä verkkokaupasta, kaupat ovat useimmiten sijoittaneet erilaiset siveltimet omiin kategorioihinsa ja akryylimaalauksen siveltimet on helppo löytää.

Kun valitset siveltimiä, hanki muutamaa eri kokoa ja muotoa. Isoilla ja leveillä siveltimillä pystyt tekemään helposti taustoja, mutta yksityiskohtien tekemiseen tarvitset ohutkärkisiä pieniä siveltimiä. Keinokuitusiveltimillä saat helposti sileää jälkeä, kun taas karkeat sianharjaksiset siveltimet jättävät hieman epätasaisen pinnan. Hyvätkin siveltimet ovat kohtalaisen edullisia, joten muutamien eurojen budjetilla saat monipuolisen repertuaarin hankittua. Maalaamisen kautta havaitset, minkälaisia siveltimiä tarvitset eniten.

Jos budjettisi on rajallinen, älä osta kaikkein kalliimpia siveltimiä. Pensseleitä tärkeämpää on kunnollinen maali – panosta mieluummin siihen.

Vinkki: Akryylimaalauksessa ja öljymaalauksessa käytetään pääsääntöisesti samanlaisia siveltimiä. Jos törmäät öljymaalaukseen tarkoitettuihin siveltimiin, voit mainiosti käyttää niitä myös akryylimaalauksessa.

Maalausterveisin,

Liisa

 

Akryylimaalaus haltuun -verkkokurssi

Akryylimaalaus haltuun -verkkokurssin kesto on kuusi viikkoa. Kuuden viikon aikana käymme perusteellisesti läpi maalaamisen teoriaa ja sitä, miten hyvännäköiset taulut itse asiassa syntyvät. Kurssilla opit akryylimaalauksen perusteet kattavasti. Kurssi sisältää mielenkiintoisen teoriaosuuden, viikoittain ilmestyvät tehtävät sekä runsaasti lisämateriaalia, vinkkejä ja ideoita. Kurssi on kuvitettu upeilla, inspiroivilla kuvilla. Pääset liittymään Akryylimaalaus haltuun -kurssille suoraan oheisesta painikkeesta.KURSSIN KESTO: 6 viikkoa

KURSSIN HINTA: 159 €
Kun klikkaat painiketta, pääset antamaan tilaustietosi ja valitsemaan sinulle parhaan maksutavan. Muista rastittaa toimitus- ja maksuruudut valituiksi, kun teet tilausta. Voit maksaa myös osamaksulla.