TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 8.10.2017

Akryylimaalaukseen soveltuvat pohjat


Akryylivärit ovat monikäyttöisiä, ja ne tarttuvat hyvin erilaisiin pintoihin. Akryylimaalarit käyttävät maalauspohjina tavallisesti kiilapuille pingotettuja kangaspohjia, puulevyjä, paksuja pahveja tai akryylimaalaukseen tarkoitettuja papereita.


Kangaspohja

Jos maalaat kankaalle, kangas pitää aina pohjustaa ennen varsinaisen maalauksen aloittamista. Ilman pohjustusta kangas päästää väriä läpi ja löysää kangasta olisi hankala maalata. Taidetarvikekaupat myyvät valmiiksi pohjustettua, maalaamiseen tarkoitettua kangasta metritavarana sekä käyttövalmiita valmispohjia useassa eri koossa. Valmiiksi pohjustetulle kankaalle ja valmispohjille voit alkaa maalata heti.


Pahvit, puulevyt ja paperit

Pahveja, puulevyjä ja papereita ei ole välttämätöntä pohjustaa ennen maalausta, mutta hyvä pohjatyö edesauttaa maalauksen syntymistä. Pohjustus helpottaa työskentelyä ja nostaa värit paremmin esiin. Tyypillinen pohjustusaine puu-, pahvi- ja paperipinnoille on Gesso. Gesso on vesiohenteinen pohjuste ja se kuivuu nopeasti.

On hyvä huomata, että akryylimaalit eivät tartu ns. rasvaisille pinnoille. Niinpä esimerkiksi vanha öljyvärimaalaus ei sovellu akryylimaalauksen pohjaksi sellaisenaan.

Maalausterveisin,

Liisa

 

Akryylimaalaus haltuun -verkkokurssi

Akryylimaalaus haltuun -verkkokurssin kesto on kuusi viikkoa. Kuuden viikon aikana käymme perusteellisesti läpi maalaamisen teoriaa ja sitä, miten hyvännäköiset taulut itse asiassa syntyvät. Kurssilla opit akryylimaalauksen perusteet kattavasti. Kurssi sisältää mielenkiintoisen teoriaosuuden, viikoittain ilmestyvät tehtävät sekä runsaasti lisämateriaalia, vinkkejä ja ideoita. Kurssi on kuvitettu upeilla, inspiroivilla kuvilla. Pääset liittymään Akryylimaalaus haltuun -kurssille suoraan oheisesta painikkeesta.KURSSIN KESTO: 6 viikkoa

KURSSIN HINTA: 159 €
Kun klikkaat painiketta, pääset antamaan tilaustietosi ja valitsemaan sinulle parhaan maksutavan. Muista rastittaa toimitus- ja maksuruudut valituiksi, kun teet tilausta. Voit maksaa myös osamaksulla.