TAIDEKURSSIT

Liisa Tuimala | 11.8.2017

3 hyvää syytä liittyä TaidekursseilleMiksi Taidekursseilla opiskelu on tehokasta ja mukavaa? Kokosin kolme yleisintä syytä, joiden vuoksi taideopiskelu Taidekursseilla kannattaa. Esiin nostamani asiat perustuvat palautteeseen, jota olemme saaneet kurssiemme kävijöiltä.


1. Paras aika kehittymiselle

Kun opiskelet taidetta verkkokurssilla, voit opiskella sinua kiinnostavia teemoja sinulle sopivaan aikaan. Suurin osa ihmisistä on luovimmillaan jonakin tiettynä vuorokaudenaikana, esimerkiksi illalla. Oppiminen ja uusien ideoiden kehittely tehostuu, kun harjoittelet maalausta silloin, kun sinulla on paras motivaatiotaso ja vire oppimiselle.

Luovuus tarvitsee hyvät olosuhteet ja hyvän energiatason toteutuakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Kun olet verkkovalmennuksessa ja opiskelet maalausta kotoasi käsin, päätät itse, milloin teet tehtäviä.


2. Kiireetön oppiminen

Kiire, stressi ja tiukat aikataulut ovat luovan työskentelyn esteitä. Kiire ja muiden sanelemat aikataulut astuvat mukaan yleensä silloin, kun oppiminen on aikaan ja paikkaan sidottu ja kun se tapahtuu kodin ulkopuolella. Taideharrastus voi aikaansaada turhaa painetta, jos opiskelu tapahtuu kaukana kotoa tai jokin tapaamiskerta jää väliin sairastumisen tai muiden kiireiden takia. Jos voit muokata oman aikataulusi juuri sinun arkeesi sopivaksi, voit nauttia kiireettömästä ja stressittömästä tavasta oppia.

Verkkokurssimuotoisessa oppimisessa kaikki materiaalit ovat vapaassa käytössäsi, joten yksikään tärkeä oppisisältö ei jää kuulematta. Ja koska saat kaikki materiaalit käyttöösi kurssin jälkeen, voit palata aineistojen pariin myöhemmin. Jos jokin tehtävä jäi tekemättä tai olit vaikkapa välillä lomalla, voit palata maalausharjoitusten pariin tuonnempana. Yksikään hyödyllinen tehtävä tai vinkki ei mene sivu suun.


3. Ohjauksen ja vuorovaikutuksen määrä, joka sopii itselle

Osa verkkokurssin kävijöistä nauttii siitä, että he saavat olla säännöllisessä vuorovaikutuksessa opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa. Heitä varten kurssillamme on oppituntien kommentointimahdollisuus ja aktiivinen palautteen anto. Kurssillamme voi helposti jättää kuvia omista töistä kommentoitavaksi ja pyytää palautetta omasta työskentelystä. Muiden kanssa voi jakaa ideoita ja vinkkejä keskusteluosiossa.

Osa kurssilaisista opiskelee kuitenkin mieluiten itsekseen, eivätkä he halua saattaa omia taiteellisia tuotoksiaan muiden nähtäväksi. Heitä ajatellen olemme pitäneet kaiken keskustelun, ohjauksen ja palautteen antamisen vapaaehtoisena. Verkkokurssilla sinulla on mahdollisuus saada palautetta omasta edistymisestäsi ja kysyä kysymyksiä muilta kurssin jäseniltä. Osallistut tähän vuorovaikutukseen ja keskusteluun juuri sen verran, kuin se sinusta itsestäsi hyvältä tuntuu.

Nähdään kursseilla!

Rakkaudella,

Liisa

Palautetta kursseistamme


"Hei, kiitos kurssista. Selkeät ohjeet ja tekemisen jaksotus, sopivan pituinen kurssi, hyvä kun on kommentointimahdollisuus ja kiva lukea muidenkin kommentteja. Hyviä esimerkkejä myös kuvin töistä. Minulla kävi niin, että kun olen joskus aikoinaan tehnyt harrastuksena akvarellia luulin että saan saman rentouden ja kivan tunteen tekemisessä. Mutta niinpä ei käynytkään ja itse asiassa totesin, että ei enää koskaan akvarellia minulle. Totesin että en osaa ollenkaan, en edisty, olen jumissa samassa. Niin sitä ihminen muuttuu. Tämä kokemus on ollut kuitenkin minusta erittäin hyvä ja tarpeellinen minulle, kohdata todellisuus. Kyse siis täysin minusta ei kursista, suurkiitos hyvästä ja ammatillisesta kursista. Hyvää kesän jatkoa!"

– Marika Kumpulainen

✤ ✤ ✤


"Lämmin kiitos kurssista, siinä tuli tuhti paketti tietoa. Kurssi on ollut mielestäni todella mukaansatempaava ja mielenkiintoinen. Kyllä vaan, kurssi vastasi odotuksiani ja miten vaivatonta opiskelu oli tällä tapaa."

– Mirja Valtasaari-Lehtinen

✤ ✤ ✤


"Hyvä että teknisen tarkasti opastatte maalaustyön etenemistä. Näin tarkkaa ja konkreettisestikin helpommin käsitettävää opastusta ei löydy mistään maalausopaskirjoista! Kiitokset!"

– Jukka Ylävuo

✤ ✤ ✤