Tehtävä: Maalaa tunteesi

Tässä tehtävässä pääset kokeilemaan omien tunteiden maalaamista. Kun keskityt tunnetilaasi ja maalaat samanaikaisesti, saat keinon vaikuttaa omaan olotilaasi ja käsitellä tunteitasi. Moni maalari on sanonut, että erityisesti abstraktin maalaamisen äärellä on helppo säädellä omia tunteitaan. Siksi valitsemme aiheeksi abstraktin työn.


Tehtävä: Maalaa tunteesi

1) Tee kaikki maalaamisen esivalmistelut ja varmista, että saat työskennellä rauhassa ilman häiriötekijöitä.

2) Havainnoi, miltä sinusta tuntuu. Kysy itseltäsi, mitä sinulle kuuluu. Tunnetko olevasi onnellinen, rauhallinen, apaattinen, huolestunut tai jotakin muuta? Pyri määrittelemään tunteesi mahdollisimman tarkkaan ja käytä tähän minuutti tai pari. Tarkoitus on, että saat kiinni päällimmäisestä tunteestasi / tunteistasi tällä nimenomaisella hetkellä. Havainnoi myös sitä, miten tunteesi tuntuvat kehossasi. Yleensä tunteet tuntuvat vatsan, rintakehän tai pään alueella erilaisina fyysisinä tuntemuksina, kuten puristavana tunteena tai kihelmöintinä. Kun olet tehnyt tilannekatsauksen ja olet sopivan rauhallisessa mielentilassa, siirry maalaamaan.

3) Maalaa abstrakti teos omista tunteistasi suurehkolle paperille. Mieti, miten haluat ilmentää tunnetilaasi maalauksessa. Käytä erilaisia värejä ja muotoja, jotka parhaiten kuvaavat tunnettasi. Maalaa niin kauan, kuin haluat.

4) Kun olet saanut maalauksen valmiiksi, lopeta harjoitus ja korjaa välineet pois. Jos työskentelit intensiivisesti oman mielesi parissa harjoituksen aikana, palaa takaisin tähän hetkeen. Syö välipala tai puuhaile hetki jotakin muuta.

5) Kun harjoituksesta on kulunut hetki niin tarkastele, onko tunnetilasi edelleen sama. Onko alussa kokemasi tunnetila voimistunut, lieventynyt vai muuttunut? Huomasitko tunteiden muuttumista jo maalaamisen aikana? Mitä muita havaintoja teet? Kirjoita havaintosi ylös muistikirjaasi.


Kommentoi halutessasi aihetta keskusteluosiossa ja jaa myös kuvasi meidän muiden iloksi!

Terveisin,

Liisa

Discussion

23 kommentit